divendres, 9 d’octubre de 2015

Sortida al Tibidabo

El darrer divendres 9 d’octubre  les classes de sisè vam anar al Tibidabo a visitar l’església que hi ha allà. Anàvem amb un professor de l’escola , en David Palacios que ens feia de guia. En primer lloc quan vam arribar ens va explicar que significava Tibidabo, i per què rebia aquest nom.
Tibidabo significa “et donaré”, això s’ho va dir Satanàs a Jesús a l’actual muntanya del Tibidabo, és referia que si Jesús l’admirava li regalaria totes les terres que es localitzaven des de allà.
Al 1886 Joan Bosco va anar a Barcelona un més, però en aquells anys Barcelona era uns camps de vinyes. A Joan Bosco li van oferir uns camps per construir una petita ermita, però ell va dir de fer una església molt gran (un temple).
El Temple va acabares de construir a l’any 1968 i l’estàtua de bronze a l’any 1950 i s’anomenava l’estàtua “Sagrat Cor”, feia 7 metros i passava 4800 kg.
Desprès d’arribar la guerra civil van cremar l’estàtua i amb el bronze van fer canons. L’Església del Tibidabo es va salvar per un minut i amb l’estona d’explosius van omplir 116 camions !!!
Van fer molts sacrificis per poder pagar tota aquella obra d’art. El Tibidabo té tots els escuts de totes les poblacions d’Espanya. A l’Església hi ha un capella on només es pot entrar a pregar, la capella de l’oració perpètua.
Hi ha una columna a l’església que està dedicada a una família que va pagar tota qualla columna i el mateix amb el capitell....
El Tibidabo avui en dia està situat a una alçada de 512 metres.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada